Láďa Hruška - informace
Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška, narozen 13.2.1978 v Městci Králové. Je český televizní
Původním vzděláním je to učitel se zaměřením na chemii a biologii. Už během studií na pedagogické fakultě získával první zkušenosti jako redaktor v regionálním tisku. Po absolutoriu se rozhodl alespoň chvíli své zaměření uplatnit ve škole a dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 zaměstnání učitele opustil a přijal pozici reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima, až nakonec zakotvil na tv Nova a stala se z něj celebrita.
V roce 2012 nastoupil do TV Nova, kde se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Z toho na pokyn vedení televize časem vznikl kulinářský experimentátor, který přímo v rámci zpravodajství zkoušel vařit z levných receptů, které na jeho výzvu začali do televize posílat diváci. Hruška tyto levné recepty ze surovin někdy i považovaných za potravinový odpad (kůže apod.) propagoval jako „levné a chutné“. Napsal kuchařku, která se stala nejprodávanější knihou na českých pultech a nikdo už tak nemůže pochybovat o české nátuře.