Karamelové větrníky Ládi Hrušky
25.01.2015 21:41
Vyzkoušejte unikátní a dosud nevařené Karamelové větrníky od Ládi Hrušky.
Oblíbený dezert, který si doma připravíte za zlomek ceny - jedná se o karamelový větrník. Nebyl by to Láďa, aby nevymyslel svůj recept na karamelový větrník levněji a ještě levněji...
Ingredience na karamelový větrník Ládi Hrušky
Jak připravit těsto:
- 3 hrnky vody
- kostka máslo
- důl
- 1,5 hrnku hladká mouka
- 8 vejce
Jak připravit náplň:
- 2 sáčky karamelový pudink
- 3 hrnky mléko
- 2 lžíce moučkový cukr
- kostka máslo
Jak připravit náplň číslo 2:
- kelímek šlehačky
- 1 ztužovač
Jak připravit polevu:
- hnek cukr krupice
- kelímek šlehačka
Postup na karamelový větrník Ládi Hrušky
- Vodu rozehřejte s máslem a solí, přisypte všechnu mouku a vařte za stálého míchání na mírném ohni tak dlouho aby se nelepilo na vařečku ani na hrnec
- Nechte vychladnout a do vychládlé přidejte po jednom našlehané vejce
- Rozdělte na dva díly a dejte na dva plechy s pečicím papírem
- Pečte na 200 30-40minut
- Uděláme si náplň: Pudinky uvařte v mléce a nechte vychladnout
- Vyšlehejte moučkový cukr s máslem a pak opatrně spojte s pudinkem
- Vyšlehejte šlehačku se ztužovačem
- Polevu udělejte takto: Dejte cukr do hrnce a ohřívejte dokud nezkaramelizuje, přidejte šlehačku a opatrně ohřívejte, dokud se hmota nespojí
- Jeden korpus potřete oběma náplněma a přiklopte druhým plátem těsta a polijte polevou
- Nechte odležet a podávetje