Karamelové větrníky Ládi Hrušky

25.01.2015 21:41

Vyzkoušejte unikátní a dosud nevařené Karamelové větrníky od Ládi Hrušky.

Oblíbený dezert, který si doma připravíte za zlomek ceny - jedná se o karamelový větrník. Nebyl by to Láďa, aby nevymyslel svůj recept na karamelový větrník levněji a ještě levněji...

Ingredience na karamelový větrník Ládi Hrušky

Jak připravit těsto:

  • 3 hrnky vody
  • kostka máslo
  • důl
  • 1,5 hrnku hladká mouka
  • 8 vejce

Jak připravit náplň:

  • 2 sáčky karamelový pudink
  • 3 hrnky mléko
  • 2 lžíce moučkový cukr
  • kostka máslo

Jak připravit náplň číslo 2:

  • kelímek šlehačky
  • 1 ztužovač

Jak připravit polevu: 

  • hnek cukr krupice
  • kelímek šlehačka

Postup na karamelový větrník Ládi Hrušky

  1. Vodu rozehřejte s máslem a solí, přisypte všechnu mouku a vařte za stálého míchání na mírném ohni tak dlouho aby se nelepilo na vařečku ani na hrnec
  2. Nechte vychladnout a do vychládlé přidejte po jednom našlehané vejce
  3. Rozdělte na dva díly a dejte na dva plechy s pečicím papírem
  4. Pečte na 200 30-40minut
  5. Uděláme si náplň: Pudinky uvařte v mléce a nechte vychladnout
  6. Vyšlehejte moučkový cukr s máslem a pak opatrně spojte s pudinkem
  7. Vyšlehejte šlehačku se ztužovačem
  8. Polevu udělejte takto: Dejte cukr do hrnce a ohřívejte dokud nezkaramelizuje, přidejte šlehačku a opatrně ohřívejte, dokud se hmota nespojí
  9. Jeden korpus potřete oběma náplněma a přiklopte druhým plátem těsta a polijte polevou
  10. Nechte odležet a podávetje